Lastenboek


Omschrijving

Het betreft de levering en plaatsing van hanggoten met inbegrip van de bevestigingsbeugels, de gooteinden, de uitloopstukken, de aansluitingen op de afvoerbuizen, e.a., …

Materiaal

Algemeen
Materialen zijn vrij van materiaal- of fabricagegebreken die hun sterkte, de zuiverheid van hun vorm en hun goed gedrag in de tijd in het gedrang kunnen brengen. Alle gootonderdelen en bijhorende elementen zijn op elkaar afgestemd.
Specificaties hanggoten
De hanggoten zijn vervaardigd uit aluminium volgens EN 485-1 en NBN EN 612
De wanddikte van de hanggoot bedraagt minimaal : 0,7 of 0,8 mm.
Aluminiumsoort : EN AW 3105
De doorsnede van de 5″/ 6″/ 8″ hanggoot is geprofileerd met een gootbodem van respectievelijk 85mm/105mm/150 mm en een nuttige hoogte van respectievelijk 93mm/120mm/93 mm. De goot is voorzien van een kraal.
Oppervlaktebehandeling: SP (polyester) nagelakt. Dikte : 20 micron
De bevestigingsschroeven zijn uit roestvrij staal.

Uitvoering

Referentienormen
De hanggoten worden geplaatst volgens de voorschriften vermeld in :
Hoofdstuk 2 van NBN 306 (1956)
STS 33.12.’Dakwaterafvoer’ (1969)
De richtlijnen van de fabrikant.

Algemeen

De hanggoot wordt bij voorkeur geprofileerd door middel van een profileermachine waarbij de aluminium band aangedreven wordt met kunststof aandrijfrollen teneinde de kwaliteit van de materialen tijdens het profileren te garanderen. De plaatsing van de dakgoten gebeurt bij voorkeur na de afwerking van de dakbedekking. In het andere geval moeten bij de plaatsing van de dakbedekking de nodige voorzorgen worden getroffen om de hanggoten niet te beschadigen of te zwaar te belasten. In de periode tussen het plaatsen van de goten en van de afvoerbuizen worden maatregelen getroffen om het hemelwater niet op de muren te laten aflopen. De goot wordt rechtlijnig geplaatst, waterpas of met een minimale helling van 2 mm/m en worden op maat verwerkt tot maximale lengtes van 30 meter. Verschillende gootelementen worden niet aaneengelast. De ophanging d.m.v. goothaken garandeert voldoende stevigheid een vrije uitzetting. De goten worden door voldoende goothaken in gelijke mate ondersteund. De buitenkraag van de hanggoot moet voldoende sterk zijn om er een ladder, waarop een man kan staan, te kunnen tegen plaatsen, zonder dat de goot indeukt.

Uitvoering hanggoot met binnenbeugel

De binnenbeugels zijn vervaardigd uit aluminium en zijn in vorm en afmetingen aangepast aan de hanggoot volgens plaatsingsvoorschriften van de fabrikant. De goothaken worden maximaal om de 30 cm vast gevezen op de gootplank bij middel van roestvrije vijzen.

Uitvoering hanggoot met buitenbeugel

De buitenbeugels zijn vervaardigd uit warm gegalvaniseerd staal en zijn in vorm en afmetingen aangepast aan de hanggoot volgens plaatsingsvoorschriften van de fabrikant. De buitenbeugels worden maximaal om de 45 cm vast gevezen op de gootplank bij middel van minimaal 2 roestvrije vijzen. Het klemmen van de hanggoot gebeurt door het omplooien van een montagelip aan voor- en achterzijde van de hanggoot.

Meting

meeteenheid : lm
meetcode : netto te plaatsen lengte, gemeten in de as van de goot. Voor de hulpstukken wordt geen supplement toegekend. Gooteinden, gootbeugels en tapbuizen zijn in de eenheidsprijs begrepen.
Hoekstukken worden apart per stuk aangerekend.